אבטחת זירה מבחינה רפואית היא לא עניין של מה בכך. להכנה מוקדמת והיערכות מראש יש השלכה משמעותית להצלחת המשימה ולתפעול נכון של מצב חירום.
מדוע יש לאבטח זירה?
כאשר מתרחש אירוע חירום מחוץ לבית חולים הוא יכול לקרות בכל מתאר ובכל צורה. בניגוד לאירועים בתוך בית החולים, בהם המטופל כבר נמצא בסביבה נוחה, על המיטה ויש יכולת לניידו בקלות, באירועים בזירות שונות המצב עלול להיות מסובך ויש להתכונן לכך מראש.
אחריות מי לדאוג לאבטחת הזירה
ממונה הבטחון או הקב''ט האחראי על האירוע צריך לדאוג לבטיחות הזירה ולהכנתה לקראת כלל המשתתפים. מטרתו היא לאבטח את הזירה לצמצום המקסימלי של הפציעות אשר עלולות להתרחש בזמן האירוע.
אחריות הצוות הרפואי היא להכין את הזירה למקרה שמתרחש מצב חירום בפועל.
כשמתרחש מצב חירום רפואי בפועל, מעבר לטיפול הרפואי עצמו יש את כל עניין הלוגיסטיקה מסביב לטיפול. על הלוגיסטיקה אחראיים גם הצוות הרפואי וגם הקב''ט. האחריות להציב דרישות היא של הצוות הרפואי והאחריות לדאוג למלא אחר הדרישות היא של הקב''ט.
כיצד הפרמדיק מאבטח את הזירה:
אבטוח הזירה מתבצע לרוב לפני הגעת הקהל, הפרמדיק מסתובב במקום, מעריך את הסכנות הפוטנצאליות המסומנות והלא מסומנות, מעריך את עזרי החירום שנמצאים בזירה (יציאות חירום, מטפים, דפיברילטורים וכו').
הפרמדיק קובע אתר טיפול אליו הוא ישאף להעביר נפגעים במידה ויתרחש אירוע. כמו כן, הפאראמדיק בוחן את הזירה לחבירה לאמבולנס במידה ויהיה צורך בפינוי.
הכנות מעבר:
הפראמדיק מוודא מהם בתי החולים והמרפאות חירום הקרובות ביותר למקום האירוע ומה רמת היכולת הטיפולית שלהם על מנת להפנות את פינוי הנפגע למקום הרלוונטי הקרוב ביותר
יש לכם אירוע? מעוניינים בפרמדיק שיאבטח את האירוע או הזירה?
השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם
Comentários